8.5 C
Utrecht
zondag, februari 5, 2023

Video: droneproef gaat van start om schepen in de Rotterdamse haven te bevoorraden

- Advertisement -


De haven van Rotterdam startte vrijdag met een proef om te bepalen hoe effectief drones kunnen worden ingezet voor het bevoorraden van vrachtschepen. Het proefproject, gezamenlijk opgezet door Dutch Drone Delta, Allseas en het Havenbedrijf Rotterdam, is bedoeld om de implicaties van dronetechnologie in de grootste haven van Europa te testen.

De gefaseerde proef, die naar verwachting nog enkele jaren zal duren, zal in eerste instantie zien dat de levering van drones rechtstreeks wordt gecontroleerd door menselijke waarnemers voordat een geleidelijke verschuiving naar afhandeling op afstand plaatsvindt, aldus de havenautoriteiten.

“Door gebruik te maken van nieuwe technologieën kunnen we onze haven slimmer, gestroomlijnder, efficiënter en veiliger maken. Het huidige proefproject is een goed voorbeeld: het levert een aanzienlijke bijdrage aan efficiënter vervoer in het algemeen; en het zal te zijner tijd specifiek bijdragen aan het verminderen van de druk op ons wegennet ‘, aldus Ingrid Römers, adviseur van de havenautoriteit.

https://www.youtube.com/watch?v=Ajiph8c1vE

Volgens Stephan van Vuren van het Dutch Drone Delta-initiatief biedt het project verschillende perspectieven die een positieve invloed kunnen hebben op de werking van de haven van Rotterdam.

“De sky is the limit als het gaat om het gebruik van drones in het havengebied. Incidentiepreventie en -controle bijvoorbeeld; of waterverontreiniging; brandbestrijding; monitoring van havenactiviteiten of schade”, legt Van Vuren uit.

Hij voegde eraan toe dat de implicaties afgezien daarvan zeer breed blijven. Drones kunnen worden gebruikt om systemen en bruggen te inspecteren, infrastructuur te bouwen en te onderhouden, voorraden te leveren aan schepen en booreilanden en zelfs voor het snelle transport van bloed en menselijke organen, aldus de haven.

“Met dit proefproject in de haven van Rotterdam hebben we direct de meerwaarde van dronetechnologie in een complexe omgeving kunnen aantonen”, aldus Van Vuren.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws