-1.9 C
Utrecht
woensdag, februari 8, 2023

Video: Duncan Laurence: “Dream come true” om terug te keren naar Nederland als Eurovisiewinnaar

- Advertisement -


Minder dan 24 uur nadat hij tot winnaar van het Eurovisiesongfestival is gekroond, is Duncan Laurence klaar om zondagmiddag terug te keren naar Nederland. ‘Ik kan dit niet in woorden omschrijven. Ik ben zo blij. Het is echt een droom die uitkomt’, zei Laurence tijdens de persconferentie na zijn overwinning op zondagochtend.

Laurence won met zijn gepolijste popmelodie “Arcade”, dat al voor de succesvolle halve finale voor een jury de favoriet van de bookmakers was. Hij zei dat hij erg nerveus was tijdens de repetities op zaterdag en dat hij zich later die avond weer moest concentreren op het nummer en niet op de wedstrijd.

‘Het heeft me geholpen het liedje zo goed mogelijk te zingen’, zei hij.

Laurence zou zondagavond op Jeroen Pauws televisieshow verschijnen als een speciaal programma voor omroep BNNVARA. Hij zal worden vergezeld door de laatste Nederlandse winnaar van de internationale competitie, Getty Kaspers, die 44 jaar geleden de prijs won met “Ding-a-Dong”.

Singer-songwriter Ilse de Lange, die vijf jaar geleden tweede werd op het Songfestival als de helft van The Common Linnets, stond ook gepland voor de uitzending. Ze was Laurence’s mentor tijdens de competitie van dit jaar, en ook op The Voice of Holland, dat hij won in het vijfde seizoen in de ether.

De show wordt uitgezonden om 22.20 uur op NPO1.

Laurence werd tijdens de persconferentie gevraagd wat hij tegen De Lange wilde zeggen, maar weigerde omdat hij nog geen gelegenheid had gehad om privé met haar te spreken.

‘Sorry, je moet wachten tot morgen!’ voegde hij er lachend aan toe.

Hij bevestigde wel de wens om in de nabije toekomst samen te werken met de Zweedse songfestivalartiest Jon Lundvik.

De overwinning brengt ook het Eurovisie Songfestival 2020 naar Nederland. AVROTROS is de presentator van die wedstrijd. “We zullen je alle steun geven die je nodig hebt”, zei Eurovision Executive Supervisor Jon Ola Sand tegen de vertegenwoordiger van de Nederlandse omroep, Emilie Sickinghe. ‘Je hebt heel weinig tijd. Je moet de grond raken rennen’, voegde hij eraan toe.Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws