8.5 C
Utrecht
zondag, februari 5, 2023

Video: John Oliver steunt de competitieve marmeren racecompetitie van Nederlandse broers

- Advertisement -


Amerikaanse tv-show Last Week Tonight met John Oliver duwde de marmeren racecompetitie van twee Nijmeegse broers in de schijnwerpers. Nadat de Brits-Amerikaanse komiek John Oliver maandagavond in de VS had aangekondigd dat zijn show Jelle’s Marble Runs gaat sponsoren, Youtube kanaalDe abonneecijfers schoten snel omhoog.

Oliver beschreef de knikker-racevideo’s als “absoluut fantastisch” en “een prachtig wedstrijdevenement” dat de wereld “meer dan ooit” nodig heeft. Hij is niet de enige, met racehoogtepunten die nu op ESPN worden getoond, en rollende competities die vaak in de nieuwsuitzending op televisie te zien zijn.

Jelle’s Marble Runs is bedacht door twee broers, de 34-jarige Jelle en de 39-jarige Dion Bakker. Naamgenoot Jelle is al sinds zijn vierde gefascineerd door knikkers. “Jelle heeft autisme en het maken van Marble-runs is nog steeds een van zijn grootste passies”, zei het duo op hun Patreon pagina. Ze vertelden de NOS dat de twee in 2006 besloten om hun marmeren races op YouTube te plaatsen en dat het uitgroeide tot een marmeren racecompetitie met rivaliserende teams als Raspberry Racers en Green Ducks.

De broers hadden al een aanzienlijke schare fans voordat John Oliver ze vond, met zo’n 800 duizend abonnees. Maar sinds de uitzending van Last Week Tonight zijn hun abonnementen in minder dan een dag met meer dan 100 duizend gegroeid, zei Dion tegen de omroeporganisatie. Oliver kondigde aan dat zijn show de hoofdsponsor van het kanaal zal zijn, waarbij hij elke wedstrijd 5.000 dollar schenkt aan een voedselbank op naam van het winnende team, en nog eens 20.000 dollar aan een internationale hulporganisatie in naam van de winnaar van de competitie.

Dion wilde de NOS niet vertellen hoeveel de broers zelf krijgen, behalve dat ze nu “op het punt staan ​​serieus geld te verdienen” en nu hun internationale team van ontwerpers, componisten en communitymanagers goed kunnen compenseren.Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws