4.2 C
Utrecht
zondag, januari 29, 2023

Video: Voetbalrechter schopt doelman uit met sucker punch

- Advertisement -


Een voetbalrechter werd zaterdag gearresteerd nadat hij tijdens een wedstrijd een doelman bewusteloos had geslagen. De 34-jarige man uit Haarlem was een van de officials tijdens een wedstrijd tussen Hoofddorpse club VV UNO en SV Geel-Wit, een ploeg uit Haarlem. Hij was ook speler bij een van de elftallen van de Haarlemse ploeg.

Het begon allemaal rond 16.30 uur nadat een conflict tussen de twee teams escaleerde met nog maar een paar minuten te gaan in de wedstrijd. Verschillende spelers wisselden klappen uit of verblindden hun rivalen, wanneer video suggereert dat de doelman van de UNO tussenbeide komt om dingen uit elkaar te halen en een van zijn tegenstanders kort in bedwang te houden.

Op dat moment laat de video zien dat de verdachte met zijn signaalvlag het veld op rent. Hij laat de vlag vallen, sprint van achteren op de doelman af en geeft met zijn rechterhand een verpletterende slag die de keeper recht op de grond stuurt.

“De verdachte gaf een speler een klap waardoor hij het bewustzijn verloor”, zei de politie in een verklaring. ‘Het slachtoffer is uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht en daar bleek hij een hersenschudding te hebben.’

In de video ligt het slachtoffer roerloos op de grond terwijl zijn team uitzinnig om hulp roept. Hij werd behandeld door paramedici en per ambulance vervoerd naar een ziekenhuis in de buurt.

De verdachte werd geïdentificeerd als zowel een grensrechter als een Geel-Wit-speler door Lennert Böhmer, de voorzitter van de Geel-Wit jeugdcommissie, volgens een interview met ANP Newswire.

‘Het bestuur was ernstig geschokt door deze gebeurtenis en daarmee distantiëren we ons van onsportief gedrag en het geweld op en buiten het veld’, aldus de bestuursleden van Geel-Wit in een verklaring. ‘We zullen contact hebben met UNO, de politie en de [Dutch football association] KNVB om het incident te bespreken. “

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws