-0.8 C
Utrecht
vrijdag, december 1, 2023

Video’s: Duizenden Nederlanders verwelkomen 2018 met een duik in koud water

- Advertisement -


Duizenden mensen in Nederland verwelkomden het nieuwe jaar met een duik in het koude water op meer dan 140 locaties in het hele land. Vanaf de middag stormden tienduizenden mensen het koude water in, om even later weer naar buiten te stormen en in de rij te gaan staan ​​voor warme chocolademelk en soep.

In 1960 werd in Nederland de eerste nieuwjaarsduik gehouden, meldt de Telegraaf. Negentien jaar geleden nam Unox het traditionele evenement over. Sindsdien vond de duik elk jaar plaats, behalve op 1 januari 2007, toen het extreem koud was en de zeestromingen te verraderlijk waren. Dit jaar begon het relatief mild, met temperaturen rond de 8 graden, al daalde de gevoelstemperatuur dat tot 3 tot 4 graden, aldus Weerplaza. Watertemperaturen varieerden van ongeveer 5 tot 8 graden.

Unox verbond zijn naam dit jaar met ongeveer 140 nieuwjaarsduiklocaties in heel Nederland. Op die locaties kwamen ongeveer 40 duizend mensen opdagen om de kou te trotseren. Er waren ook verschillende niet-officiële duikplekken. Amsterdammers waagden de sprong in het IJmeer bij strand Blijburg, in de Gaapserplas, in de Amstel en in de Sloterplas, aldus Het Parool.

Volgens de Telegraaf stormden in Scheveningen, Den Haag zo’n 10.000 mensen het water in. Hoewel officiële cijfers nog niet bekend zijn. Op sommige plaatsen in het land – waaronder Vrouwenpolder in Zeeland, Zandvoort en de Galderse Meren bij Breda – gingen mensen naakt het water in.

https://twitter.com/Martijn57/status/947812661881909248Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws