7.4 C
Utrecht
maandag, januari 30, 2023

Vijfde van de Nederlandse bedrijven kampt met betalingsproblemen

- Advertisement -


Bijna 20 procent van de bedrijven in Nederland kon in mei zijn financiële verplichtingen niet nakomen. Een derde zei dat ze in hun huidige situatie niet langer dan drie maanden zullen duren, aldus een vragenlijst van 112 brancheorganisaties aangesloten bij MKB Nederlands en VNO-NCW.

Hoewel de situatie voor een vijfde van de Nederlandse bedrijven nog steeds nijpend is, is er enige verbetering opgetreden. In april had 33 procent van de bedrijven moeite om hun rekeningen te betalen.

Ondanks het herstel zijn de vooruitzichten voor ondernemers somber. 88 procent van de bedrijven zei dat hun sector momenteel wordt getroffen of zwaar wordt getroffen door het coronavirus en dat er maatregelen zijn genomen om de verspreiding ervan te beteugelen. En 93 procent zei dat ze verwachten dat de coronaviruscrisis op lange termijn negatieve gevolgen zal hebben voor hun bedrijf.

De sectoren lijken redelijk tevreden te zijn met de ondersteuningsmaatregelen van het coronavirus die door de regering zijn geïmplementeerd: 34 procent zegt dat de maatregelen de sector nog drie maanden zullen ondersteunen, 33 procent zes maanden en 32 procent langer dan zes maanden.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws