8.5 C
Utrecht
zondag, februari 5, 2023

Vodafone, KPN-klanten kunnen nu met Android-telefoon betalen voor openbaar vervoer

- Advertisement -


Klanten van Vodafone en KPN kunnen nu met hun Android-telefoon betalen voor het openbaar vervoer in Nederland. Deze nieuwe manier van betalen is maandag in heel Nederland gelanceerd, na jarenlange samenwerking tussen OV-bedrijven, KPN, Vodafone en de OV-kaartmaker Translink, meldt NU.nl.

Smartphone-betaling is momenteel alleen beschikbaar voor Android-gebruikers die klant zijn van Vodafone, KPN en KPN-dochterondernemingen Simyo, Yes Telecom en Telfort. Klanten van andere providers kunnen de service nog niet gebruiken.

Om het smartphone-betalingssysteem te gebruiken, moeten gebruikers zich registreren op deze website. Na registratie wordt een digitale OV-kaart op een versleuteld deel van uw simkaart geïnstalleerd, wat betekent dat de telecomprovider uw OV-reisinformatie niet kan volgen. Vodafone-klanten moeten de OV-app installeren via de Vodafone Wallet-app. KPN-gebruikers moeten de ov-chipmobiel-app installeren.

Eenmaal geïnstalleerd en geactiveerd, werken de smartphonebetalingen hetzelfde als de reguliere OV-kaartbetalingen. Gebruikers houden de achterkant van hun telefoon tegen de controlepunten of poorten om in en uit te checken.

In dit stadium is alleen de leeftijdskorting beschikbaar op het smartphonebetalingssysteem. Andere kortingen worden pas in een later stadium toegevoegd.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws