7.4 C
Utrecht
maandag, januari 30, 2023

Voetbalclubs voelen zich bedrogen door de beslissing van het Eredivisie coronavirus; Juridische uitdaging voorbereiden

- Advertisement -


Met rapportage door Jamie de Geir.

Voetbalclubs SC Cambuur en De Graafschap gaan de beslissing van de KNVB om clubs te bevriezen waar ze zich bevinden in de competities zeker op de proef stellen, waardoor de twee clubs hun kans missen om door te stromen naar de Eredivisie. Beide clubs hebben een advocaat benaderd om hen te helpen in hun strijd.

Een woordvoerder van De Graafschap bevestigde tegenover NL Times dat ze een advocaat hebben ingehuurd. ‘Dat wil niet meteen zeggen dat we een rechtszaak gaan aanspannen. We werken nu aan het bepalen van een strategie, [Tuesday] was het eerste consult met de advocaat ‘, benadrukte de woordvoerder.’ Het lijkt logisch dat we iets gaan doen, maar we weten nog niet of dit een rechtszaak wordt of iets anders. ‘

SC Cambuur nam advocaat Dolf Segaar in dienst, die enkele jaren geleden FC Twente vertegenwoordigde in een juridische strijd tegen de KNVB, aldus de Telegraaf. Hoewel ook deze club benadrukte dat dit niet automatisch een rechtszaak betekent. “Voorlopig houden we alle opties open en gaan we samen de meest veelbelovende weg naar de rechter onderzoeken”, aldus een clubmanagement op de website van SC Cambuur. Ook de Leeuwardense club liet weten in dit proces samen te werken met De Graafschap “waar het elkaar versterkt”.

SC Cambuur voelt zich ernstig beschadigd door de beslissing van de KNVB en noemt het feit dat RKC volgend seizoen in de Eredivisie mag spelen terwijl Cambuur werd “veroordeeld” tot een nieuw jaar in de Eerste Divisie een “ernstig onrecht”. De club was dit seizoen eerste in de Eerste Divisie. Volgens de Telegraaf had SC Cambuur 99,5 procent kans op promotie naar de Eredivisie.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws