6.9 C
Utrecht
zaterdag, februari 4, 2023

Voetbalscheidsrechter, aangevallen met stanleymes, herstellend goed

- Advertisement -


Update 12:20 uur – Reactie toegevoegd van clubvoorzitter Den Hoorn

Een scheidsrechter die zaterdag tijdens een kindervoetbalwedstrijd in Den Hoorn is aangevallen met een stanleymes, doet het goed. De man die hem aanviel, werd voor twee weken in voorlopige hechtenis genomen, zo maakte de Aanklager maandag bekend. Hij wordt beschuldigd van poging tot doodslag.

De aanval gebeurde zaterdag tijdens een wedstrijd tussen E5 Den Hoorn en E4 Haaglandia. De teams bestaan ​​uit 9- en 10-jarige voetballers. De dader, een 39-jarige man uit Den Haag, liep het veld op en probeerde de scheidsrechter neer te steken. Dit was nadat hij verschillende opmerkingen had gemaakt in de richting van de scheidsrechter.

De scheidsrechter wist het mes te ontwijken, maar kreeg wel een klap op het hoofd. De aanvaller werd overmeesterd door andere toeschouwers. Een persoon raakte lichtgewond.

Het is niet duidelijk of de aanvaller familie is van een van de spelers.

De scheidsrechter is aan het herstellen van de aanval, zei hij in een verklaring op de website van club Den Hoorn. “Ik hoop dat we het de komende dagen met de betrokken kinderen kunnen bespreken en snel weer kunnen genieten van waar het om gaat: het voetbalspel en een club die ons verenigt”, aldus de scheidsrechter.

Richard van der Helm, voorzitter van de club, reageerde ook op de website. Hij bedankte de scheidsrechter voor zijn rustige reactie, die “erger voorkwam”, en de ouders voor hun tussenkomst.

‘Over het incident zelf ga ik hier niet verder in.’ Van der Helm zei. “De afgelopen dagen is vaak de vraag gesteld of dit weer voetbalgeweld is. We denken dat het vrij simpel is: Nee. Dit is een individuele actie die overal kan plaatsvinden.”

Voetbalgeweld werd vorige week verschillende keren genoemd in de media met commentator Johan Derksen waarin staat dat Marokkaanse spelers verantwoordelijk zijn voor clubs die ‘shit’ gaan doen. Minister Edith Schippers van Sport merkte op dat hij wellicht een “echt probleem” aanroert. ‘We moeten iedereen aanspreken, alle incidenten. Maar je kunt niet ontkennen dat deze incidenten bij een aantal clubs veel meer voorkomen dan bij andere clubs ”, zei minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken het racistisch te noemen om Marokkaanse spelers uit te sluiten.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws