7.4 C
Utrecht
maandag, januari 30, 2023

Volgende week meer ziekenhuizen in Covid-19 verwacht

- Advertisement -


Met een toename van 85 procent van week tot week in coronavirusinfecties in het land, voorspelt Nederland dat het zal zien dat ziekenhuisgevallen eind volgende week weer zullen toenemen. Woensdag zag het land voor het eerst in vijf dagen een daling van het aantal Covid-19-patiëntengevallen in ziekenhuizen.

“We verwachten de komende 10 dagen een beperkte stijging van het aantal ziekenhuisopnames”, zei Ernst Kuipers, hoofd van het netwerk van acute zorgverleners in Nederland, woensdag. GIVM meldde een dag eerder dat ongeveer 6.500 mensen in Nederland een actieve infectie hebben met het nieuwe SARS-CoV-2 nieuwe coronavirus, 2,4 keer zoveel als een week geleden. In die periode zei het bureau dat tussen de 80 en 90 duizend tests voor het virus waren voltooid, met 987 positieve resultaten, tegenover 534 de vorige week.

Een deel van de stijging is toe te schrijven aan het feit dat er meer tests worden uitgevoerd, maar volgens het RIVM zijn de meeste nieuwe gevallen niet meegenomen. Er kwam een ​​toenemende roep van parlementariërs om het kabinet opnieuw persconferenties te laten houden om mensen eraan te herinneren dat ze fysieke afstandsmaatregelen moeten nemen, goede hygiëne moeten beoefenen en zoveel mogelijk thuis moeten blijven.

CDA-Kamerlid Joba van den Berg zei teleurgesteld te zijn over de mogelijke noodzaak om een ​​persconferentie te houden als herinnering aan de ernst van de situatie. Collega-parlementariër Chris Stoffer van de SGP zei eerder dat het “gevoel van urgentie” kan worden vernieuwd met een persconferentie.

Covid-19 in ziekenhuizen updaten

Woensdag werden er in de Nederlandse ziekenhuizen 102 mensen behandeld voor Covid-19, een afname van drie, aldus het patiëntencoördinatiebureau LCPS. Het omvatte in totaal 17 intensive care-patiënten, een cijfer dat met twee steeg.

Buiten de intensive care behandelden gezondheidswerkers 85 mensen met de coronavirusziekte, een aantal dat met vijf is gedaald ten opzichte van dinsdag. ‘Het landelijke plaatje is momenteel stabiel’, aldus Kuipers.

Som 1.882 voormalige Covid-19-patiënten herstelden en werden ontslagen na een verblijf op de intensive care, terwijl 866 op de intensive care stierf, volgens bijgewerkte statistieken van non-profitorganisatie NICE.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws