-2.2 C
Utrecht
woensdag, februari 8, 2023

Voor het eerst in 4 jaar meer dan duizend woningen te koop in Utrecht – Utrecht

- Advertisement -


Foto: Molenbeek-Makelaars

De coronacrisis zorgt voor een opleving op de Utrechtse woningmarkt. In de afgelopen drie maanden is het aanbod in de gemeente met maar liefst twee vijfde toegenomen, terwijl het hoogste aantal verkopen sinds 2017 is geregistreerd. Dit blijkt uit de vandaag verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q2 2020 van Molenbeek Makelaars (partner in Dynamis).

Sinds de start van de intelligente lockdown worden in Utrecht een tiende meer woningen te koop gezet dan in 2019. Opvallend, gezien het aantal aanmeldingen in de eerste maanden van 2020 nog lager lag dan vorig jaar. Veel woningeigenaren zien dit als het juiste moment om te verkopen, om eventuele prijsdalingen en een slechtere verkoopbaarheid voor te zijn.
Door deze extra aanwas van aanbod krijgen meer woningzoekers de mogelijkheid om in de Domstad tot aankoop over te gaan en hier maken ze gretig gebruik van. Deze zoekers laten zich niet afschrikken door de toegenomen onzekerheid, maar zien dit juist als motivatie om zo snel mogelijk een woning te kopen. In totaal wisselden dit kwartaal 1.440 woningen van eigenaar, dit is het hoogste aantal verkopen sinds eind 2017.
Naast de extra woningbezitters die hun huis te koop zetten, wordt het aanbod ook opgedreven door de verkoopstart van verschillende nieuwbouwprojecten. Inmiddels staan in gemeente Utrecht ruim 500 nieuwbouwwoningen te koop, sinds 2013 is dit aantal niet meer zo hoog geweest. De vele nieuwbouw heeft nog niet doorgewerkt in de verkoopcijfers, maar zal in de komende kwartalen volgens Molenbeek Makelaars de dynamiek verder aanjagen. 

Bron

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws