1.9 C
Utrecht
maandag, februari 6, 2023

Voorstel om Amsterdam ArenA te hernoemen voor Johann Cruijff in de wacht

- Advertisement -


De naam van de Amsterdam ArenA verandert niet in de nabije toekomst na de twee weken geleden overleden Johan Cruijff. De kwestie moet eerst met zijn familie worden besproken. En burgemeester Eberhard van der Laan wil de familie de tijd geven om in vrede te treuren, meldt Het Parool.

Een luide roep om de naam van de ArenA te veranderen ter ere van de voetballegende kwam kort na de dood van Cruijff. Zowel Van der Laan als wethouder Eric van der Burg gaven aan het idee leuk te vinden, maar willen het eerst met de familie Cruijff bespreken.

De naam van het stadion kan alleen worden gewijzigd als de familie en alle aandeelhouders – de gemeente, Ajax, ABN Amro en KPN om er maar een paar te noemen – het daarmee eens zijn.

Een petitie voor de naamswijziging werd tot dusver door meer dan 61 duizend mensen ondertekend. Initiatiefnemer Tom Janssen is het ermee eens dat de familie Cruijff de tijd moet krijgen voordat ze met deze beslissing wordt geconfronteerd. “Er zijn zoveel geweldige eerbetuigingen geweest van zowel Ajax als FC Barcelona, ​​die ook een impact op de familie zouden hebben gehad”, zei hij tegen de krant. Hij zal de petitie voorlopig laten en beslissen over een paar weken.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws