20.2 C
Utrecht
donderdag, juni 8, 2023

Vrouw doodgeschoten in trapportiek Amsterdam, vermoedelijke schutter dood gevonden

- Advertisement -


De vrouw was volgens bronnen in de omgeving wel een bekende van de verdachte, maar ze hadden geen vaste relatie. De dodelijke schietpartij lijkt op zichzelf te staan en geen verband te houden met de georganiseerde criminaliteit.

Wat gebeurde er?

Het schietincident gebeurde rond 8.00 uur. De verdachte sloeg na het lossen van de schoten op de vlucht. De politie sprak in een opsporingsbericht van een man van ongeveer 1,90 meter met een ‘stevig postuur’. De straat is momenteel afgezet en er is een calamiteitencontainer geplaatst. In de ruit van het portiek is een groot gat te zien.


Hulpverleners in De Wittenstraat in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt waar in een trapportiek een persoon is doodgeschoten.
Volledig scherm

Hulpverleners in De Wittenstraat in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt waar in een trapportiek een persoon is doodgeschoten. © ANP

Een mannelijke buurtbewoner geeft aan niets gehoord of gezien te hebben. Zijn keuken zit aan de De Wittenstraat. ,,In die flat gebeuren wel meer vervelende dingen met personen die overlast veroorzaken. Twee maanden geleden was er nog een inval. ’s Avonds sta ik daar ook liever niet bij het keukenraam.”

Een timmerman die rond 08.00 uur ‘een bakkie’ deed in de Van Hallstraat, vlak bij de De Wittenstraat, zag plotseling vele politieauto’s. ,,Ze reden keihard over de stoep.”

Een vrouwelijke bewoner van de De Wittenstraat blijft tijdens het uitlaten van haar hond even stilstaan bij het afzetlint. Ze heeft niets gemerkt van het schietincident en is geschokt door de gebeurtenissen. ,,Dit is echt crazy. Ik woon hier al zes jaar en heb nog nooit zoiets meegemaakt.”Lees meer

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws