4.4 C
Utrecht
woensdag, november 30, 2022

Vrouwenkoor in Nieuwkoop zoekt… muzikale mannen: ‘Ze hebben een ander bereik’

- Advertisement -Waarom vormen jullie een vrouwenkoor?
Ruby Joe: ,,Het is voor ons vooral een kwestie van lol hebben.”

Jane: ,,Met vrouwenarrangementen kan je heel mooi drie- of vijfstemmig zingen. Bovendien is het gewoon lekker gezellig, je merkt toch dat de sfeer anders wordt als er mannen aanwezig zijn.”

Maar nu zoeken jullie ze toch?
Ruby Joe: ,,Mannen hebben een ander bereik, we kunnen dan muziek zingen die we met alleen dames eigenlijk niet uit konden voeren.”

Jane: ,,Ja, daar kom ik gewoon niet bij met mijn stem. Ik denk dat het daarom heel mooi wordt. Dit is een project dat we al voor de corona-periode uit wilden voeren, maar het is toen daardoor allemaal niet doorgaan.”

Hoe gaat de werving tot nu toe?
Jane: ,,We kennen toevallig behoorlijk wat muzikale mannen dus we hebben er al een aantal. We zitten nu op elf aanmeldingen van heren, maar we zijn zelf met zeventien dus er kan nog wel meer bij.”

Hoe vaak oefenen jullie?
Jane: ,,We repeteren om de week met het hele koor, de andere week ben je met je eigen stempartij. Voor de rest oefenen we allemaal veel thuis met MP3-opnames.”

Hoe gaat de kerstvoorstelling er uit zien?
Ruby Joe: ,,Van alles: popmuziek, jazz, maar ook een medley van kerstliedjes.”

Jane: ,,Het wordt niet zo’n traditionele kerstshow maar wel in de sfeer van Kerstmis. Een deel met het hele koor, wat solo’s en uiteindelijk met alle mannen samen. Op het eind hebben we een verrassing.”

Waar kunnen mensen de voorstelling bewonderen?
Ruby Joe: ,,Op 23 december in theater Kaleidoskoop in Nieuwkoop. Alle opbrengsten van het concert gaan naar de hospice Alphen-Nieuwkoop. Mannen kunnen zich tot 16 oktober aanmelden, de kosten om mee te doen zijn 50 euro en gaan naar de organisatie van het concert.”Lees meer

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws