4.4 C
Utrecht
zondag, januari 29, 2023

We kunnen eenzaamheid stoppen terwijl we het coronavirus bestrijden: Dutch King

- Advertisement -


De volledige tekst van de toespraak van koning Willem-Alexander, in het Engels, werd kort na de conclusie ook gepubliceerd op NL Times. Byron Mühlberg heeft bijgedragen aan het onderstaande rapport.

Met een toespraak van tien minuten ter aanmoediging van de natie reflecteerde de Nederlandse koning Willem-Alexander op de plotselinge veranderingen veroorzaakt door het coronavirus, en sprak hij zijn bewondering uit voor de nationale gezondheidswerkers, gezondheidswerkers en iedereen die hard werkt om het land vooruit te helpen . Hij sprak ook zijn bezorgdheid en empathie uit voor degenen die zich persoonlijk of professioneel door de situatie zorgen maken, en erkende de ernst van de impact van de situatie op het Nederlandse leven.

‘In slechts een paar weken tijd is ons dagelijks leven drastisch veranderd. Het coronavirus treft ons allemaal’, zei hij om zijn toespraak te beginnen. “Degenen die ernstig ziek zijn en hun families zijn het zwaarst getroffen. We hebben veel sympathie voor de familieleden van degenen die zijn overleden, en voor degenen die het virus hebben opgelopen en die momenteel thuis of in het ziekenhuis zijn”, zei hij.

Hij prees het werk van alle beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg en de deskundigen van het land, en benadrukte dat mensen hun “noodzakelijke” adviezen opvolgen, ook al is dit “drastisch”. “Hun enige doel is om ons zo goed mogelijk door deze crisis heen te helpen, terwijl we de risico’s voor kwetsbare personen minimaliseren”, zei hij.

Ook richtte de koning zijn aandacht vooral op de kinderen in Nederland, wier normale leven is verstoord en hun contact met hun vrienden werd verbroken nadat de scholen waren gesloten. ‘Ik weet hoe je je moet voelen: eerst opgewonden over alle vrije tijd die je hebt. Maar het verdwijnt snel. Niet naar school kunnen. Of naar voetbal- of balletles. Verjaardagsfeestjes die niet doorgaan. Dat is best moeilijk ‘, zei hij

‘Het is voor ons allemaal een behoorlijke uitdaging’, zei hij.

‘Gelukkig kunnen we nog veel doen. We kennen allemaal iemand in onze omgeving die mensen nodig heeft om voor hen te zorgen. Dit is iets dat we samen moeten doorstaan. Veel mensen beseffen dat. Ze houden een oogje in het zeil. uit voor anderen en helpen waar en wanneer ze kunnen, ‘vervolgde hij.

‘We kunnen het coronavirus niet stoppen. Wat we wel kunnen doen, is het eenzaamheidvirus stoppen!’, Benadrukte hij. Het gaat verder over het bestrijden van eenzaamheid en isolatie, een belangrijk aspect van zijn jaarlijkse kersttoespraak in 2019.

‘Laten we er samen voor zorgen dat niemand zich verlaten voelt. Gelukkig hebben we, ook als je geen mensen meer kunt bezoeken, veel manieren om te communiceren: online, telefonisch of per post. En Nederland zou Nederland niet zijn als mensen niet’ bieden niet spontaan hun hulp aan, “zei hij.

De koning stelde suggesties voor, zoals het bieden van hulp aan buurtzorgcentra, vrijwilligerswerk doen voor een hulplijn en studenten vragen om te helpen met kinderopvang voor de ouders die vastzitten aan de meest vitale werkposities van het land.

“Coronavirus heeft ongelooflijk veel positieve energie, creativiteit en publiekszin losgelaten. Dit zijn de eigenschappen die we niet alleen voorlopig nodig zullen hebben, maar zeker ook later als het nog uitdagender wordt.”

Hij sloot zijn toespraak af met de nuttige boodschap dat hij, hoe vreemd en gedenkwaardig dit jaar ook zal zijn, hoopt dat “gevoelens van solidariteit en trots de overhand zullen krijgen en ons allemaal dichterbij zullen brengen, terwijl we samen door deze moeilijkste tijden heen komen”.

De koning, koningin Maxima en hun drie dochters oefenen op dit moment ook sociale afstand, verlaten hun huis niet en maken geen contact met andere mensen. Ze bezochten Lech in Oostenrijk voor hun wintervakantie, waar vijf mensen de diagnose van het virus hebben gekregen, aldus de RVD. De koning en de koningin waren onlangs ook in Indonesië voor een staatsbezoek.

“Het RIVM raadt in dat geval aan om nieuwe contacten te vermijden en bestaande contacten twee weken te beperken. Dit betekent dat iemand die niet ziek is zoveel mogelijk thuis moet blijven, eenheid is zeker dat deze persoon niet besmet is”, aldus de RVD. ‘De koninklijke familie heeft geen gezondheidsklachten.’

De toespraak van de koning was voor de derde keer deze week dat hij zijn dank uitte voor de professionals die in Nederland onder zware druk werken. “Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg werken er hard aan om het coronavirus te bestrijden. Onze gedachten zijn bij hen en hun patiënten, en bij iedereen in ons koninkrijk die momenteel onder grote druk staat: ondernemers die zich zorgen maken over hun bedrijf, leraren die werken aan onderwijs op afstand en openbare leiders doen wat nodig is. De wijdverbreide solidariteit is hartverwarmend, al was het maar vanwege de vele helpende handen die de ouderen de hand reiken. Bedankt! ” zei hij eerder deze week.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws