4.2 C
Utrecht
zondag, januari 29, 2023

Website gelanceerd om kaartjes te “bewaren” voor uitgestelde evenementen, concerten

- Advertisement -


Nederlandse theaters, concertzalen, muziekpodia, evenementen- en sportorganisatoren, musea en festivals samen gelanceerd een website waar consumenten hun kaartjes kunnen ‘bewaren’ voor evenementen die zijn uitgesteld of geannuleerd vanwege het coronavirus. Onder het motto “bewaar je ticket, geniet er later van”, hoopt de sector dat minder mensen om restitutie zullen vragen, en heeft ze beloofd met “gepaste oplossingen” voor kaarthouders te komen.

Deze geschikte oplossingen kunnen bestaan ​​uit het verplaatsen van evenementen naar een andere datum of het verstrekken van vouchers als een andere datum niet mogelijk is. Door minder terugbetalingen te doen, hoopt de culturele sector meer geld en ruimte beschikbaar te hebben om aan toekomstige evenementen te werken.

Dit initiatief wordt ondersteund door de Nederlandse autoriteit op het gebied van consumenten en markten ACM en het ministerie van OCW. Minister Ingrid van Engelshoven riep op 16 maart de kaarthouders voor geannuleerde evenementen op om geen restitutie aan te vragen, omdat ze bang was dat de sector niet zoveel geld tegelijk zou kunnen terugbetalen, aldus NU.nl.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws