7.4 C
Utrecht
maandag, januari 30, 2023

Wereldbekerfinale 2010 een “nachtmerrie” voor wedstrijdscheidsrechter

- Advertisement -


De WK-finale 2010 tussen Nederland en Spanje was een “nachtmerrie” voor scheidsrechter, schrijft voormalig scheidsrechter Howard Webb in zijn boek De man in het midden. Hij vreesde zelfs dat de wedstrijd, waarin hij de Nederlandse Nigel de Jong een gele kaart gaf in plaats van een rode voor een tackle, hem zijn carrière zou kosten, meldt AD.

“Pas in de pauze besefte ik dat de tackle van Nigel de Jong mogelijk een rode kaart zou zijn”, zei de Brit. “Ik was echt ongelooflijk teleurgesteld. Het leek erop dat ik een rode kaart miste in een WK-finale. Het was een nachtmerrie. Mijn hart zat nog steeds in mijn keel toen de tweede helft begon. Ik vreesde zelfs voor mijn carrière.”

Webb had geen goed zicht op De Jong en gaf Xabi Alonso een karatetrap op de borst. ‘Ik stond achter Alonso, dus ik zag niet hoe hard hij werd geraakt. Ik wist dat de overtreding een kaart waard was. Niemand van mijn team heeft via onze radioverbinding iets anders voorgesteld.’ Hij zat 100 procent achter een gele kaart. Een rode kaart kwam niet eens bij hem op.

De Spaanse spelers waren woedend over zijn beslissing, maar Web besefte niet dat de woede te maken had met de tackle van De Jong.

Webb deelde uiteindelijk 14 gele kaarten en één rode gedurende het spel. Oranje verloor de WK-finale met 1-0 na een doelpunt van Andres Iniesta.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws