16 C
Utrecht
woensdag, oktober 20, 2021

Wereldrecordvis gevangen door 18-jarige Amerikaanse tiener

- Advertisement -


KEYSTONE LAKE, Oklahoma: Een 18-jarige heeft een wereldrecord gevestigd na het vangen van de grootste peddelvis ooit.

Een peddelvis is een grote zoetwatervis die verwant is aan de steur, met een grote snuit.

Grant Rader ving dinsdag de vis van 164 pond bij Keystone Lake, Oklahoma. Hij zei dat het de mooiste dag van zijn leven was.

“Het was hartverscheurend, het meest opwindende moment van mijn viscarrière voor mij”, zei Rader. “Het is een van de mooiste dingen ooit om zo’n nieuw staats- en wereldrecord binnen te halen”, vertelde hij aan televisiestation KOTV Tulsa.

Rader werd geboren met een zeldzame vorm van spierdystrofie, maar dat heeft zijn visserij niet vertraagd.

“Alvorens hier te komen vissen, [my biggest catch] was een baars van zes pond in een buurtvijver,’ voegde Rader eraan toe.

Rader is onlangs afgestudeerd van de middelbare school en is net 18 geworden. Om zijn mijlpalen te vieren, reden Rader, zijn vader en grootvader van hun huis in Wichita, Kansas naar Oklahoma voor een visreis.

Voor de reis huurden de Raders visgids Jeremiah Mefford in om op zoek te gaan naar de beste vissen.

Mefford zei dat hij een geschiedenis heeft met de vis die Grant ving. Hij zei dat hij door een unieke markering zeker was dat het dezelfde vis was die een andere klant in 2020 ving. Hij woog toen 157 pond en werd nooit gecertificeerd als een wereldrecord.

“Het heeft een grote zwarte vlek, op dezelfde locatie als die 157 ponders. Zodra ik dat ding boven in het water zag komen, wist ik precies welke vis het was. Ik ben al meer dan een jaar naar haar op zoek. jaar nu, eindelijk haar gevonden,” zei Mefford.

Oklahoma Department of Wildlife Fisheries Biologen hebben de vangst gewogen en gecertificeerd.

Cory Watters, die dezelfde vis ving toen hij 151,9 pond woog, was toevallig in het gebied en kwam langs om Grant te feliciteren met het winnen van de titel.

“Ik wist dat ik verslagen zou worden, het was slechts een kwestie van tijd. Ik ben echter opgewonden”, zei Watters. “Het is meer dan 10 pond meer dan de mijne, dus dat is verbazingwekkend dat ze zo groot worden.”

.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws