7.4 C
Utrecht
maandag, januari 30, 2023

Werkgevers worden steeds lakser met coronavirusmaatregelen: vakbond

- Advertisement -


Een vijfde van de werknemers in Nederland zegt dat hun werkgever steeds lakser wordt als het gaat om het naleven van de geldende regels om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, volgens een onderzoek dat Maurice de Hond deed onder 2500 arbeiders namens vakbond CNV.

Losse werkgevers komen het meest voor in de branche, waar 29 procent van de werknemers zei dat hun werkgevers zich niet zo goed aan de regels houden als vroeger, gevolgd door de IT-sector met 24 procent en de gezondheidszorg met 24 procent.

Bijna 20 procent van de werknemers in Nederland geeft aan zich tijdens het werk niet veilig te voelen tegen het coronavirus. Dit is meestal het geval in de gezondheidszorg, waar 35 procent van de werknemers zich onveilig voelt, gevolgd door 29 procent van de mensen die voor de nationale overheid werken en 21 procent van de mensen die in het onderwijs werken.

Uit een analyse van RIVM- en GGD-cijfers door de Volkskrant is recentelijk gebleken dat Nederlanders het coronavirus het meest waarschijnlijk thuis krijgen, van een familielid of van een collega op het werk.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws