7.4 C
Utrecht
maandag, januari 30, 2023

Wetswijzigingen 2020: familie

- Advertisement -


De Nederlandse regering voert op 1 januari om middernacht 1 januari een groot aantal regels, voorschriften en wetswijzigingen door. Hieronder volgt een overzicht van de wijzigingen die zijn aangebracht in de categorie Familie:

De kinderopvangtoeslag neemt toe in 2020. De overheid betaalt een percentage van de kosten van kinderopvang en de hoogte van deze uitkering is afhankelijk van het inkomen van de voogd van het kind en het aantal kinderen voor wie zorg wordt verleend. Vaak geldt: hoe lager het inkomen, hoe hoger de uitkering. Ga naar de nieuwe online calculator van de overheid om te berekenen voor hoeveel u in aanmerking komt hier.

Vanaf 1 januari is de maximale periode voor gescheiden paren om partneralimentatie te betalen 5 jaar, vergeleken met de oorspronkelijke 12 jaar. Als het huwelijk of geregistreerd partnerschap korter dan 10 jaar heeft geduurd, kan de ex-partner alimentatie ontvangen voor de helft van de tijd dat het partnerschap of gehuwd was. Als het paar samen kinderen heeft, stopt de partneralimentatie pas als het jongste kind 12 jaar oud is. Meer informatie hier.

Alimentatiebedragen voor kinderbijslag en partneralimentatie veranderen elk jaar met lonen op basis van een jaarindex. Op 1 januari stijgen alle alimentatiebedragen met 2,5 procent. De verhoging of verlaging van het loon wordt door het CBS berekend en de minister van Justitie en Veiligheid gebruikt die cijfers om de indexering van alimentatie te bepalen.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws