1.9 C
Utrecht
maandag, februari 6, 2023

Wetswijzigingen 2020: huisvesting en leefomgeving

- Advertisement -


De Nederlandse regering voert een groot aantal regels, voorschriften en wetswijzigingen door om middernacht op 1 januari om middernacht. Hieronder volgt een overzicht van de wijzigingen die zijn aangebracht in de categorie Wonen en Leefomgeving, die bij publicatie bekend waren bij het publiek:

Voor mensen met een inkomen boven de 68.507 euro wordt de hypotheekrenteaftrek volgend jaar verlaagd van 49 procent naar 46 procent. Deze wijziging heeft geen gevolgen voor de aftrekposten van mensen met een inkomen onder de 68.507 euro. Meer informatie over deze aftrek is te vinden hier.

Begin januari zullen verschillende wijzigingen in de berekening van de huurtoeslag geleidelijk worden ingevoerd. e geleidelijke afschaffing van de huurtoeslag. Het resultaat zou moeten zijn dat ongeveer 115 duizend extra gezinnen die in huurwoningen wonen, toegang moeten hebben tot een zekere mate van huurverlichting. De bedragen die volgend jaar door huidige ontvangers van huurtoeslag worden geïnd, veranderen als hun inkomen verandert. De calculator voor huurtoeslag van de Belastingdienst is te vinden hier.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws