8.5 C
Utrecht
zondag, februari 5, 2023

Wetswijzigingen 2020: verkeer en vervoer

- Advertisement -


De Nederlandse regering voert een groot aantal regels, voorschriften en wetswijzigingen door om middernacht op 1 januari om middernacht. Hieronder volgt een overzicht van de wijzigingen die zijn aangebracht in de categorie Verkeer en Vervoer:

De maximumstraf voor ernstige verkeersovertredingen wordt volgend jaar steeds hoger. De maximumstraf voor gevaarlijk rijden wordt verhoogd van 2 naar 6 maanden, ook in gevallen zonder letsel of schade. En bestuurders die door roekeloos rijden een ernstig ongeval veroorzaken, kunnen tot 6 jaar gevangenisstraf krijgen.

Vanaf 1 januari zijn er landelijke regels voor gemeenten met milieuzones. Gemeenten kunnen ‘gele’ of ‘groene’ milieuzones voor dieselvoertuigen invoeren. De hoeveelheid verontreinigende stoffen die door een dieselvoertuig wordt uitgestoten, zal bepalen of het in een milieuzone is toegestaan. Meer informatie hier.

Eigenaren van oudere dieselauto’s betalen volgend jaar een roetentoeslag van 15 procent bovenop de motorrijtuigenbelasting.

De fiscale voordelen voor elektrisch rijden zijn uitgebreid. De bestuurders van elektrische auto’s betalen tot 2025 geen motorrijtuigenbelasting of aankoopbelasting op hun elektrische auto. Volgend jaar zal de bijtelling voor elektrische bedrijfsauto’s toenemen, maar nog steeds lager dan die voor benzine- of dieselauto’s. Meer informatie hier.

Op 1 januari verandert de fiscale regeling voor het privégebruik van bedrijfsfietsen om het voor werkgevers gemakkelijker te maken om hun werknemers privé een bedrijfsfiets te laten gebruiken. De werkgever betaalt de fiets en meestal de onderhouds- en reparatiekosten, de werknemer krijgt een aanvulling op het salaris waardoor de werknemer een paar euro extra belasting per maand betaalt. De bijtelling is 7 procent boven de consumentenadviesprijs van de fiets en accessoires per jaar. De werkgever telt dit bedrag op bij het salaris en de werknemer betaalt er belasting over, maar hoeft geen eigen fiets te kopen en te onderhouden. Meer informatie hier.

Mensen die hun voertuig lange tijd niet zullen gebruiken, kunnen vanaf volgend jaar het gebruik van hun voertuig effectief opschorten. Er zullen ook verschillende schorsingsperiodes zijn voor verschillende soorten voertuigen, in plaats van het huidige maximum van 1 jaar voor alle soorten voertuigen.

Vanaf 1 januari krijgen taxibedrijven geen korting meer op de belasting op personenauto’s en motoren (bpm) bij aanschaf van nieuwe auto’s. Dit geldt voor straattaxi’s, contractvervoer en doelgroepvervoer van bijvoorbeeld studenten of mensen met een beperking, of een combinatie hiervan. De regering hoopt hiermee de taxibranche aan te moedigen om minder vervuilende taxi’s te kopen, aangezien de bpm lager is voor auto’s die minder CO2 uitstoten en auto’s die geen CO2 uitstoten, zijn zelfs vrijgesteld van deze belasting.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws