6.2 C
Utrecht
zaterdag, januari 22, 2022

‘Wie dit heeft bedacht, is lang niet meer op een basisschool geweest’ 

- Advertisement -


Volgens de Algemene Onderwijsbond (AOb) gaan de regels niet ver genoeg en zijn sommige regels ook lastig uit te voeren. “Degene die dit soort regels voor 9-jarigen bedenkt, is overduidelijk al heel lang niet meer in een basisschool geweest”, zegt voorzitter Tamar van Gelder.

Steeds meer scholen hebben moeite om klassen te bemensen, zegt ze, en zo’n maatregel als mondkapjes in het basisonderwijs helpt daar niet bij. “Het zal heel wat werk kosten om 25 stuiterende leerlingen elke keer correct een mondkapje op te laten doen voor ze het lokaal verlaten.”

Verder mist de AOb maatregelen ter bescherming van het schoolpersoneel. “Een boosterprik en een goede ventilatie op de scholen”, zegt Van Gelder. “Mondkapjes in de gang zijn een lapmiddel voor slechte ventilatie, en komende winter zitten leerlingen, studenten en docenten weer in slecht geventileerde ruimten met hun jassen aan en sjaals om.”

De AOb wil ook dat in elke schoolklas een CO2-meter komt te hangen. “Dan weten docenten in elk geval wanneer de situatie echt uit de hand loopt, en kunnen zij de werkgever hierop aanspreken. We hebben daarvoor een stappenplan ontwikkeld.”Lees meer

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws