1.7 C
Utrecht
maandag, maart 27, 2023

Winnende foto van de Os van Oss ‘technisch zeer geslaagd’

- Advertisement -


Ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van Fotoclub Focoss werd zaterdag een foto-expositie geopend op het grasveld in het Osse Jan Cunenpark. De expositie blijft tot 2 oktober staan en is gratis toegankelijk. Aan het jubileum was ook een fotowedstrijd gekoppeld waarin gevraagd werd om ‘Mijn Oss‘’ in beeld te ‘vangen‘.

Joop Kluekens slaagde daar volgens de jury het beste in. De tweede prijs was voor Henk van Hoek met een foto van het Vorstengraf en Megenaar Ruud van Breda voltooide het trio met zijn foto ‘Rotonde’, gemaakt van de rotonde bij het Jan Cunen museum.


De foto van het Vorstengraf, gemaakt door Henk van Hoek, won de tweede prijs.
Volledig scherm

De foto van het Vorstengraf, gemaakt door Henk van Hoek, won de tweede prijs.

Alex Pansier was door Focoss als eenmansjury gevraagd om uit een voorselectie van dertig foto’s een top drie samen te stellen. ‘De plaat van Klueskens heeft een mooi zwart-wit lijnenspel, een verantwoorde compositie en is technisch zeer geslaagd. Daarbij spreekt het minimalistische van de foto mij erg aan’, verantwoordt Pansier zijn keuze voor de winnaar.


De derde prijs was voor Ruud van Breda met zijn foto van de rotonde met het zwaard.
Volledig scherm

De derde prijs was voor Ruud van Breda met zijn foto van de rotonde met het zwaard.

Hij vervolgt: ‘Nummer twee zuigt je met zijn prima belichting en geweldige kleuren als het ware de foto in en nummer drie laat de achterlichten van de auto’s tot één lange lijn samensmelten door de lange belichtingstijd en combineert dat met een mooi stukje van historisch Oss.’Lees meer

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws