4.2 C
Utrecht
zondag, januari 29, 2023

Zeven Nederlanders op Forbes 30 onder de 30 Europa

- Advertisement -


Forbes bracht zijn jaarlijkse uit 30 onder de 30 lijst voor Europa, met disruptors, visionairs en rijzende sterren in Europa, allemaal onder de 30 jaar. Zeven van de jonge talenten op de lijst van 2019 zijn Nederlands.

De lijst bevat in totaal 300 getalenteerde jongeren, elk 30 in tien categorieën: kunst en cultuur, financiën, media en marketing, wetenschap en gezondheidszorg, sociale ondernemers, sport en games, technologie, detailhandel en e-commerce, productie en industrie en entertainment. .

Loes Bijleveld, 29 en mede-oprichter van LONO, haalde de lijst in de categorie Social Entrepreneurs. Deze Nederlandse ondernemer, gevestigd in het Afrikaanse Ivoorkust, heeft een clean-tech startup opgericht om armoede op het platteland aan te pakken. De eerste productlijn van LONO heet KubeKo. Het is een compacte doos die volgens Forbes anaërobe vergisting gebruikt om organisch afval af te breken tot kunstmest en biogas.

De 28-jarige Nederlandse tweeling Joyce en Raissa de Haas staan ​​op de lijst in de categorie Retail & E-commerce voor hun bedrijf Double Dutch Drinks. Hun assortiment frisdranken is speciaal ontwikkeld om te combineren met sterke dranken zoals gin, whisky en tequila. Sinds de lancering in 2015 heeft het in Londen gevestigde merk zo’n 10 miljoen flessen verkocht. Double Dutch Drinks zijn verkrijgbaar in 22 landen en worden verkocht in meer dan 2.000 supermarkten en 4.500 outlets, waaronder Michelinsterrenrestaurants en luxe hotels.

Een andere sociaal ondernemer uit Nederland, de 23-jarige Jari Hazelbach, staat op de lijst voor het uitvinden van SpeakSee, een apparaat voor spraakherkenning dat groepsgesprekken in realtime nauwkeurig transcribeert. Hazelbachs ouders zijn doof en hij bedacht zijn uitvinding nadat hij hen tijdens zijn jeugd worstelde om gesprekken te volgen via traditionele methoden zoals liplezen.

Jorien ter Mors staat op de lijst voor haar sportiviteit. De 29-jarige Nederlandse schaatser is drievoudig gouden medaillewinnaar op de Olympische Winterspelen, drievoudig gouden medaillewinnaar op de Wereldkampioenschappen schaatsen en negenvoudig gouden medaillewinnaar op de Europese shorttracksnelheid Het schaatsen.

In de categorie Manufacturing & Industry vind je de 29-jarige Aaike van Vugt, mede-oprichter van VSParticle. Het bedrijf verkoopt apparatuur die klanten tools biedt om nanodeeltjes en nanogestructureerde materialen te vervaardigen.

Marie Wiejler is een top 30 onder 30 talent in de categorie Finance. De 27-jarige vrouw trad in 2015 in dienst bij Princip.al en hield toezicht op de groei van haar netwerk van 450 naar meer dan 1.500 family offices en private equity-bedrijven. Ze vond in die periode ook meer dan 60 investeringsvooruitzichten in technologie en onroerend goed.

Kristel de Groot, 28, en haar partner maken superfoodmixen om de gezondheid van mensen die niet genoeg groenten en fruit eten te verbeteren met hun bedrijf Your Super. De zeven 100% biologische mixen van het bedrijf worden online verkocht op vier continenten.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws