1.9 C
Utrecht
maandag, februari 6, 2023

Ziekenhuis Amersfoort het eerste in NL dat gezichtsmaskers nodig had

- Advertisement -


Alle bezoekers van het Meander Medisch Centrum in Amersfoort moeten vanaf vandaag een niet-medisch gezichtsmasker dragen, anders mogen ze niet naar binnen, aldus het ziekenhuis op de Facebook-pagina.

‘Bezoekt u een gehospitaliseerde patiënt? Vanaf 24 juli vragen we u niet meer actief om symptomen die overeenkomen met het coronavirus. Daarom is het dragen van een niet-medisch gezichtsmasker vanaf die dag verplicht’, aldus het ziekenhuis. De maskerplicht geldt voor alle bezoekers van 13 jaar of ouder. Bezoekers mogen in het ziekenhuis ook niet eten of drinken.

De regering zal haar Outbreak Management Team vragen om de effectiviteit van het dragen van gezichtsmaskers in openbare ruimtes opnieuw te beoordelen in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus, kondigde minister van Justitie Ferdinand Grapperhaus vrijdag aan na een week van debatten en studies over deze niet-medische beschermende uitrusting. .

Momenteel zijn gezichtsmaskers alleen verplicht in het openbaar vervoer in Nederland. Maar nu de coronavirusinfecties weer oplaaiden, vroegen de burgemeesters van Amsterdam en Rotterdam de regering om deze verplichting ook uit te breiden naar andere openbare ruimtes. Deskundigen op medisch gebied adviseerden dat deze maskers door zowel klanten als personeel in horecagelegenheden en contactberoepen worden gedragen. En onderzoekers van de Universiteit Twente en het Universitair Medisch Centrum Utrecht pleitten voor hun gebruik.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws