6.2 C
Utrecht
dinsdag, januari 31, 2023

Zo’n 9.000 huurders kunnen hun huur niet betalen: meld

- Advertisement -


Tot nu toe meldden circa 9 duizend Nederlanders aan hun woningcorporaties dat zij de huur niet kunnen betalen. De woningcorporaties verwachten dat dit aantal de komende periode zal toenemen, meldt NRC na een enquête bij 197 woningcorporaties, die circa 1,6 miljoen van de 2,4 miljoen huurwoningen in Nederland bezitten.

De woningcorporaties denken dat steeds meer huurders betalingsproblemen zullen melden naarmate deze crisis aanhoudt. ‘Hoe langer de maatregelen tegen het coronavirus blijven gelden, hoe groter de probleemgroep’, zei een bedrijf tegen de krant. En: “De meeste huurders hadden in maart nog een salaris, konden april met hun buffer doorkomen, maar voor mei is het de vraag of dat nog werkt.”

Tot dusver werken huurders met betalingsproblemen voornamelijk als freelancers of als zelfstandige. Ook huurders van bedrijfspanden beginnen volgens de woningcorporaties betalingsproblemen te melden.

De 9 duizend huurders met betalingsproblemen zijn slechts ongeveer 0,5 procent van de 1,6 miljoen mensen die via de onderzochte bedrijven huren, dus de problemen zijn nog niet zo erg. Volgens de corporaties komt dit vooral doordat de meerderheid van hun huurders een vast inkomen heeft uitkeringen als bijstand of pensioen. Landelijk ontvangt 61 procent van de bewoners van sociale huurwoningen zo’n uitkering.

Ook de woningcorporaties denken dat nog niet iedereen met financiële problemen zich heeft gemeld.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws