8.7 C
Utrecht
donderdag, oktober 28, 2021

Zorgsector vreest griepepidemie in winter

- Advertisement -


De zorgsector maakt zich zorgen over de druk die een griepepidemie in de winter op de zorg kan leggen, meldt Het Parool.

De bevolking had de afgelopen anderhalf jaar minder kans om besmet te raken met de griep, door de geldende regels voor social distancing. Ook wassen mensen vaker hun handen en blijven ze thuis als ze ziekteverschijnselen vertonen. Nu de 1,5 meter afstandsregel na 25 september niet meer van kracht blijft, krijgt de griep weer de kans om zich te verspreiden.

“Als je besmet bent met de griep, krijgt je immuunsysteem een ​​boost tegen het virus. Nu we niet zo vaak met griep in aanraking zijn gekomen, zijn we er vatbaarder voor dan in voorgaande jaren”, zegt voormalig huisarts en voorzitter van de Nederlandse Influenza Stichting Ted van Essen tegen Het Parool.

De verwachting is dat een aantal grieppatiënten met een longinfectie of hartfalen in het ziekenhuis wordt opgenomen. Bovendien verwachtte het Outbreak Management Team dat het aantal Covid-19-patiënten op de IC deze winter de 250 zou bereiken.

Het RIVM heeft dit jaar 700 duizend griepvaccins extra besteld, niet alleen vanwege de pandemie maar ook vanwege de vergrijzing.

Van Essen hoopte dat velen door de pandemie het belang van medische zorg zouden leren. “De pandemie heeft het bewustzijn vergroot over virussen en het verschil dat vaccins kunnen maken”, zei de huisarts.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws